23 maart 2014

Het boekje als slideshow

Het is nog geen week geleden dat Ashwin Brouwer en ik ons boekje hebben uitgegeven en het is nu al meer dan 1300 keer bekeken en gedownload. Overal waar we het boekje presenteren wordt het met veel enthousiasme ontvangen, zoals op de IPON en bij de MBO ambassadeursbijeenkomst van Kennisnet.
Volgende week nemen we het natuurlijk mee naar Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT in den Bosch.

Speciaal voor die gelegenheid heb ik een mooie display gemaakt, geheel in lijn met het thema van de conferentie: GROEI & bloei.

Daar wil ik ook een slideshow laten zien van de pagina's uit het boekje. Dus maar eens door het huis gelopen op zoek naar spullen die ik daarvoor zou kunnen gebruiken. En toen kwam ik m'n Asus EeePC 701 weer tegen! Jaren niet gebruikt en na een paar uur prutsen begreep ik ook weer waarom: Traaaaaag....

Maar het is me toch weer gelukt om Windows XP tot leven te wekken en met een oude monitor erbij draait het netbookje nu als een zonnetje!

Met behulp van Irfanview kun je prima slideshows maken van afbeeldingen waarbij je allerlei zaken kunt instellen. Zo kun je met wat oud spul toch iets leuks laten zien. Ben je er ook volgende week? Ga dan op zoek naar een bijzondere stand en wellicht ligt er nog een exemplaar voor je klaar, al gaat het nu wel heel snel!

De slideshow in dit bericht komt van Flickr en is voor tabletgebruikers waarschijnlijk niet zichtbaar. Misschien lukt het met deze link.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten