01 mei 2014

Het goud wordt duur betaald!

Ik mag een paar weken een Intel Education 2 in 1 tablook uittesten. Natuurlijk wil ik die dan ook inzetten voor presentaties, maar er zit geen VGA aansluiting op. Maar dan ontdek ik aan de zijkant een micro HDMI uitgang! Helaas is daarvoor geen verloopsnoertje of convertor meegeleverd, dus rijd ik even snel naar de Mediamarkt. Converters zoals ik op internet zag hebben ze niet in de winkel. Wel verloopsnoertjes, maar die kosten dan meer dan € 40,00. Meer betalen dan nodig? Ik ben toch niet gek.
Dus met lege handen maar weer naar huis om via internet een converter te bestellen. Met googlen op micro HDMI converter kom ik terecht bij 112 KABELS die de adapter op voorraad heeft, voor € 6,76 inclusief verzendkosten. Dinsdag in de namiddag besteld en woensdagochtend al bezorgd!
Later zie ik dat ook de Mediamarkt dergelijke converters aanbiedt via hun webshop, maar daar kosten ze dan maar liefst € 25,99! De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die wel verguld is. Ik wil geen appels met peren vergelijken, maar vraag me werkelijk af in hoeverre dat gouden randje verschil maakt. Wie kan me dat vertellen? In ieder geval werkt het verloopje dat ik nu heb prima en absoluut storingsvrij. Nu hopen dat de beamer die ik volgende week gebruiken moet een HDMI aansluiting heeft...

En dan lees ik bij TNS Nipo dat "showrooming" een steeds grotere bedreiging vormt voor retailers. Met dergelijke prijsverschillen vind ik dat niet zo gek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten