29 september 2014

Kies een kleur en breng je stem uit via PDF

Ruim een week geleden was ik bij een presentatie van Sara Albone, mbo leraar van het jaar 2013. Op de saMBO-ICT conferentie vertelde zij hoe ze ICT gebruikt in de klas. Om dat te illustreren vroeg zij alle aanwezigen even een app te downloaden om te stemmen. Maar ja, die app is alleen beschikbaar voor Android, dus de meeste IT managers konden helaas niet meedoen...

Color Vote
Het gaat om Color Vote, een simpele app waarbij je kunt kiezen uit een aantal kleuren. Je houdt je mobieltje omhoog om te laten zien wat je gestemd hebt. Een dergelijke app heb ik niet kunnen ontdekken voor andere platformen.
Maar toen bedacht ik wel:
Hoe moeilijk kan het zijn om een gevraagde kleur te laten zien op je smartphone?
Best wel moeilijk dus! Je zou dan eerst op zoek moeten naar een teken-app waarmee je het hele venster kunt inkleuren. Mij lukte het in ieder geval niet zo snel. Toen bedacht ik dat er wel degelijk iets is dat overal op draait, namelijk een PDF bestand. Dan is het wel leuk als je ook makkelijk kunt navigeren door de pagina's.

Dus heb ik in Google Presentaties even snel een presentatie aangemaakt. Een voorpagina met vier kleurtjes en evenzoveel vervolgpagina's. Als je op een kleur klikt ga je naar de betreffende pagina en met de pijl ga je weer terug. Vervolgens heb ik dat bestand opgeslagen als PDF bestand. Het mooie is dat de navigatielinks, aangemaakt in Presentaties dus blijven werken!
Vraag de aanwezigen om even dit PDF bestand te downloaden en iedereen kan meedoen met stemmen!

Wil je meer kleuren toevoegen, je eigen logo of andere opties? Be my guest en maak een kopie van de presentatie en verander hem naar believen!

Heb je geen idee hoe je navigatielinks kunt maken in een (Google) presentatie? Bij voldoende belangstelling maak ik daar wel even een screencast van...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten