22 september 2014

MBO'ers zijn denkende doeners!

Ruim een week geleden is Tanja Jadnanansing haar Denkende Doener Toer gestart. In deze tour fietst zij de komende negen maanden langs verschillende onderwijsinstellingen en ondernemers in Amsterdam om haar boodschap over de Denkende Doener te verspreiden.

Denkende Doener
Tanja legt uit wat voor haar de Denkende Doener betekent:
“Het is mij een doorn in het oog dat over jongeren in het beroepsonderwijs wordt gesproken als ‘de gouden handjes’, terwijl het altijd gaat om een combinatie van denken en doen. Als samenleving zijn we te veel bezig met het verheerlijken van het cognitieve talent, ik wil pleiten voor het praktische talent. Beter gezegd voor de combinatie. Het gaat erom dat wij dat beroepsonderwijs oprecht gaan waarderen. En dat is helemaal niet zo moeilijk.’’

MBO-fiets
Het kamerlid doet deze tour op een mbo-fiets. Een fiets die speciaal voor haar is gemaakt door oud ROC-student Salim Benamar. Jadnanansing ontmoette Benamar op een evenement waar professionals tips gaven aan zojuist afgestudeerde MBO-studenten. Benamar opende onlangs zijn eigen fietswinkel in Amsterdam Zuid: Love Cycle.

En waarom hier?
Ik volg Tanja op Twitter omdat het mij aanspreekt hoe zij zo vol overtuiging kiest voor het Onderwijs en in het bijzonder het MBO. Voor mij is zij het voorbeeld van iemand die wat zij predikt ook in de praktijk brengt. Ik weet dat zij iedere week een dag in de praktijk wil doorbrengen en de komende maanden doet zij dat dus fietsend door Amsterdam in een mooie poging om jongeren, school en werk/stageplaatsen met elkaar in verbinding te brengen. Vorige week stuurde ze mij bijgaand filmpje dat ik hier graag presenteer!De video is gemaakt door: Maheshvari Autar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten