15 december 2014

Wie volgt welke workshop?

Stel, je hebt een mooi aanmeldformulier gemaakt voor het volgen van workshops op een studiemiddag en er hebben zich veel collega's aangemeld. Maar nu wil je natuurlijk weten wie zich voor welke workshop heeft ingeschreven, zodat je presentielijsten kunt uitdraaien. Hoe pak je dat aan?

Je kunt natuurlijk op de hand nieuwe werkbladen per workshop aanmaken met een formule die de juiste mensen uit je aanmeldingen filtert, bijvoorbeeld met de volgende code:
=filter ('Formulierreacties 1'!B:D; 'Formulierreacties 1'!E:E = "Kahoot")
Bovenstaande formule geeft vanuit het werkblad Formulierreacties 1 de kolommen B tot en met D weer en toont wie gekozen heeft voor de workshop Kahoot. Met veel workshops betekent dit echter een hoop handwerk, met natuurlijk kans op fouten.

Gelukkig kan het ook automatisch dankzij een nieuwe addon voor Google Spreadsheets met de naam: rowCall. Deze addon voor Google Spreadsheets doet hetzelfde, maar dan vanzelf!

Hieronder een screencast waarin ik het demonstreer:Deze addon is gemaakt door een programmeur samen met én op verzoek van zijn moeder, die in het onderwijs werkt. Ik ga ze volgen want ze komen vast met nog meer handige dingen!

Natuurlijk kun je deze addon ook voor allerlei andere zaken gebruiken. Welk idee heb jij?

1 opmerking:

  1. Thank you for sharing the rowCall Add-on! I hope your teachers find it helpful.

    BeantwoordenVerwijderen