22 mei 2015

Navigeren in Google Presentaties

Ik ben gefascineerd door de mogelijkheden van Google Presentaties en loop telkens weer tegen nieuwe dingen aan. Die wil ik dan graag uitproberen, maar het liefst aan de hand van zinvolle content.

Deze blogpost van Remko Boers kwam dus als geroepen, want daarin werden acht items genoemd die zich op een bruikbare manier lieten rangschikken in deze presentatie.
Daarbij wordt uitbundig gebruik gemaakt van transparantie, lagen en links. De foto’s zijn aanklikbaar waardoor je ook makkelijk kunt navigeren. Maar ook de namen en de titels brengen je naar andere plekken!
Zie dit dus als een vingeroefening voor de manier waarop je bepaalde content kunt presenteren.

2 opmerkingen:

 1. Heel mooi gemaakt Willem! Bij ons op het ROC van Twente maken verschillende docenten op deze manier kleine "zelf instructie" onderdelen voor hun lessen die ze online plaatsen voor studenten. Ik kwam in eerste instantie per ongeluk op jouw Pow Toon filmpje terecht. Als ik de afbeelding ven Jeroen Bottema selecteer en daarna links boven klik, verschijnt dus de Pow Toon. Een Easter egg???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Antoinette,
  Bedankt voor je reactie.
  Het filmpje staat gewoon op de laatste slide, komt dus na Jeroen, en is in die zin een easter egg dat er niet naar gelinkt is;-)
  Doe me een lol:
  Wil je zo'n zelf instructie van een van jullie docenten met me delen?
  Je weet hoe gek ik ben op echte voorbeelden uit de praktijk!

  BeantwoordenVerwijderen