06 juli 2015

Hoe vaak is de enquête al ingevuld?

Regelmatig krijg ik vragen over Google Sheets, in de hoop dat ik het antwoord weet en soms is dat ook zo.
"Willem, we hebben via Google Forms een enquête uitgezet onder onze studenten en we willen op de website laten zien hoe vaak deze al is ingevuld, kan dat?"
Kijk, dat is een vraag waar anderen wellicht ook graag een antwoord op hebben, dus ben ik op zoek gegaan en heb een oplossing gevonden.
Met behulp van de formule COUNTA() kun je achterhalen hoeveel cellen in een kolom gevuld zijn. Als je dat getal afzet tegen het totaal van verstuurde enquêtes heb je alleen nog maar een formule nodig om het percentage uit te rekenen. Dit heb ik in een tweede blad gezet en dat blad kan ik daarna publiceren via een link of met iFrame embedden op een website. Klaar is Kees! Bekijk de screencast.

Klik hier om een kopie te maken van mijn voorbeeldbestand.
De embedcode die ik gebruik ziet er zo uit:
<iframe src="https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kG7z6WbBTjCbthyVNHxcyFWU9pGrT7PFTclldPHVrqA/pubhtml?gid=2118397152&single=true&chrome=false&range=A1:C3" frameborder="0" height="80" width="200"></iframe>

In de screencast laat ik zien hoe het werkt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten