12 juli 2015

Yet Another Mail Merge voor Gmail

Ruim 2 jaar geleden schreef ik over een script waarmee je heel makkelijk een gepersonaliseerd mailtje naar meerdere personen kunt versturen. Het script is inmiddels veranderd in een Add-on en heeft meer functionaliteit gekregen. Het gebruik is nog steeds even gemakkelijk. Installeer de Add-on voor Google Sheets. Vanaf dat moment kun je de Add-on in al je sheets gebruiken. Componeer het mailtje zoals je dat verzenden wilt naar meerdere mensen en bewaar het als concept. In de aanhef zet je bijvoorbeeld: Beste <<Voornaam>>,

Verzamel de adressen van de mensen naar wie je het mailtje wilt sturen en zorg ervoor dat je (naast de e-mail adressen natuurlijk) een kolom hebt met de titel: Voornaam. Draai nu via het Add-ons menu Yet Another Mail Merge. Er zal je gevraagd worden in welke kolom de e-mail adressen staan. Daarna kun je ter controle jezelf eerst een mailtje sturen. Als alles in orde is kun je de add-on starten. In de gratis versie kun je dagelijks tot 100 mailtjes versturen. Wil je er meer tegelijk versturen, dan kun je kiezen voor een upgrade.

Het mooie is dat je nu ook kunt kijken wie de mailtjes geopend heeft en op welk tijdstip. Daar hebben ze een handige truc op bedacht die dat mogelijk maakt.
Naast FormMule, die weer andere mogelijkheden biedt, gebruik ik YAMM echt heel vaak voor mailtjes die er bij de ontvanger in ieder geval heel persoonlijk uitzien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten