21 december 2015

Instructiefilmpje à la Willem

Zo leuk, de vragen die ik regelmatig binnenkrijg via e-mail. De meeste probeer ik uiteraard zo goed mogelijk te beantwoorden. Soms direct, soms door middel van een blogpost. Maar deze keer is de beste manier via een screencast!

Hoe maak ik een instructiefilmpje à la Willem? 
Het antwoord krijg je in bijgaande screencast. Het grappige is dat reageren op die manier voor mij veel sneller is en minder tijd kost dan het maken van een blogpost. De meeste screencasts staan binnen 10 minuten online, terwijl ik met een blogpost al snel meer dan een half uur bezig ben. Links verzamelen, plaatje erbij zoeken, tikfouten eruit halen, herlezen en beter formuleren... ik kan tijden aan een blogpost schaven, terwijl ik een screencast meestal in één keer opneem. Hieronder dus weer een voorbeeld daarvan, gemaakt met behulp van Screencast-O-Matic.

1 opmerking:

  1. Ziet er simpel uit, maar .... slechts voor windows...? Hoe doe ik dat in IOS? :)

    BeantwoordenVerwijderen