26 februari 2016

Bedien je presentatie met Office Remote

Met behulp van de Office Remote app bedien je heel makkelijk een PowerPoint presentatie vanaf je smartphone. De app is beschikbaar voor Android en Windows Phones. Naast de app installeer je op je computer een Add-in voor Office 2013.

De app maakt geen verbinding via wifi, maar via BlueTooth.
Daarom duurt het waarschijnlijk even voordat je alle slides te zien krijgt op je smartphone nadat je device verbonden is, maar daarna zie je naast de  inhoued van de huidige en volgende slide ook de eventuele aantekeningen die je bij de slides gemaakt hebt en dat is natuurlijk reuze handig! Verder zie je de tijd lopen, op welke slide je bent en hoeveel er nog komen. Je kunt je smartphoneschermpje gebruiken als laserpointer. Ook (lokale) filmpjes kun je starten met de app. Voor- en achteruit bladeren gebeurt met twee grote knoppen. Via het menu kun je ook een overzicht van alle slides oproepen en zo naar een willekeurige slide springen.

Al met al echt reuze handig en slim!
Alleen bestaat nu wellicht het gevaar dat je meer naar je smartphone staat te kijken tijdens je presentatie dan naar je publiek...

Tenslotte kun je Office Remote ook gebruiken bij het presenteren van een Excel- of Word bestand. Dat zie ik me niet zo snel doen, maar alleen al de mogelijkheden voor Powerpoint maken het wat mij betreft tot een aanrader.

Mensen met een iPhone kunnen zich behelpen met Remote Mouse maar die heeft echter minder functionaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten