20 februari 2016

"Selfie" stick van ruim twee meter

Het is hier zo stil omdat ik op het moment veel tijd besteed aan het experimenteren met een Ricoh Theta S 360° camera. Een geweldig mooie camera voor een naar mijn mening zeer toegankelijke prijs. De foto's die de camera maakt zijn écht 360° in het rond. Dit betekent dat wanneer je foto's (of video) uit de hand maakt je vingers er heel duidelijk en groot bij op komen te staan. Je kunt er wat aan doen door de camera op een selfiestick te plaatsen en te bedienen via de app op je smartphone.

Vorige week kwam ik op het idee om een heel grote stick te maken. Ik heb voor € 11,50 bij een plaatselijke hengelsportwinkel een telescoophengel gekocht van 5 meter. Daarvan gebruik ik nu alleen de dikste twee elementen. Op het uiteinde heb ik een koppelstuk gemonteerd zodat je er een camera of hulpstuk op kunt zetten.
Op die manier kan ik nu opnames van zo'n vier meter hoogte maken! (zie voorbeeld)
Toen bedacht ik dat ik in plaats van de Ricoh camera ook m'n smartphone erop kon zetten. In combinatie met een bluetooth ontspanner kan ik nu dus heel makkelijk bijvoorbeeld mijn dakgoten inspecteren. Ook kom je met zo'n superstick natuurlijk heel mooi boven het publiek uit op een festival of dichter bij de dieren in een dierentuin. Of kijk eens over de schutting bij de buren;-)

5 opmerkingen:

 1. wanneer stap je over op een drone?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip Willem. Dat moet ik toch eens gaan proberen.

  De theta camera's zijn inderdaad leuke gadgets waar je mooie dingen mee kunt maken. Heb je ook de volgende javascript library al gevonden om je fotos zonder theta360 of Google online te zetten http://photo-sphere-viewer.js.org
  En hoe is de opname kwaliteit van video's bij de Theta S? Ik heb zelf een Theta M15 en vond deze nog wel een beetje tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn buren kijken wel gewoon zonder zo'n stick bij ons in de tuin ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. menno veldsema03 maart, 2016 10:16

  Beste Willem, Ik gebruik voor PP Presentatie in de klas http://www.demobo.com/slides Dit programma werkt uitstekend en via je wifi, zonder vertraging. Groet Menno

  BeantwoordenVerwijderen