14 januari 2019

Certify'em opnieuw bekeken

Vandaag precies een jaar geleden besteedde ik aandacht aan de add-on Certify'em waarmee je via Google Forms toetsen kunt maken die bij een voldoende automatisch een certificaat genereert en verstuurt. Wat me toen niet is opgevallen of wat er toen nog niet in zat is de mogelijkheid om degene die de toets niet goed gemaakt heeft een mailtje te sturen. Laat dat nu net de vraag zijn die ik de afgelopen week kreeg!
Ga naar de advanced options en je kunt twee mailtjes componeren: dus voor wie wel en voor wie niet geslaagd is. Degene die geslaagd is krijgt als bijlage ook een mooi certificaat als PDF bestand meegestuurd.
Dit certificaat maak je in Google Slides en vul je met de gewenste variabelen. Er is een groot aantal templates beschikbaar, maar je kunt ook (op basis daarvan) je eigen ontwerp maken natuurlijk.

Normaal gesproken adviseer ik het gebruik van de add-on autoCrat, maar die voorziet niet in de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de score en het percentage goed gemaakte vragen mee te sturen en genereert geen mailtje in het geval van niet behaald.
Daarmee is Certify'em voor dit soort gevallen nog steeds een aanrader. Vreemd genoeg is de add-on nog geen 10.000 keer geïnstalleerd en moet dus blijkbaar (ook na een jaar) nog steeds bekend worden bij het grote publiek...

Wil je kijken hoe Certify'em werkt? Maak dan even deze toets en ontvang het resultaat! (Met dank aan Nelleke)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten