15 januari 2019

Oproep voor deelname aan EduHackathonNL Zwolle

Durf het verschil te maken in het onderwijs

Wat zou er gebeuren als leraren en docenten, leerlingen en studenten, ouders, niet onderwijs professionals, ondernemers en iedereen die een verlangen heeft om het onderwijs in de regio (nog) beter te maken, de krachten zouden bundelen? Als deze mensen samen werken om een belangrijke uitdaging in het onderwijs eens anders aan te pakken en een krachtig idee tot een praktisch prototype uit te werken dat wel gaat werken? Dan gebeuren er spectaculaire dingen. En daar kun jij onderdeel van uitmaken.

Op zaterdag 23 Maart 2019 gaat precies dat gebeuren tijdens de 12-uur durende EduHackathonNL in Zwolle. Hiervoor zijn ondergetekenden op zoek naar enthousiaste deelnemers, zowel mensen met kennis van en ervaring in het onderwijs als mensen die er weinig van weten maar een andere manier van kijken en denken inbrengen. Door mensen met verschillende perspectieven, ervaringen, drijfveren en expertises samen te brengen en hun verbeeldingskracht en inventiviteit te bundelen, creëren we nieuwe mogelijkheden.

EduHackathonNL is dus bedoeld voor iedereen met passie voor onderwijs. Deelname kost je niets, behalve je tijd en verbeeldingskracht. We vinden het juist heel wat waard dat mensen mee willen denken en doen! Daarom zorgen we goed voor jullie als deelnemers tijdens dit event, waarbij catering en coaching zijn inbegrepen.

Tijdens dit event gaan jullie aan de slag met een van de ‘onderwijschallenges’, die door deelnemers zelf tevoren worden ingebracht. In een multidisciplinaire groep focus je op een van de challenges en doorloop je samen een proces gebaseerd op design thinking, met ondersteunende werkvormen om in 12 uur tijd tot een goed gezamenlijk resultaat te komen. Een evenement vol energie en inspiratie waarbij nieuwsgierigheid, verbinding en samenwerking centraal staan, waardoor nieuwe perspectieven en oplossingen worden gestimuleerd die lokale impact hebben op het onderwijs.

Bij een challenge kun je bijvoorbeeld denken aan:
  • Hoe kunnen we goed onderwijs blijven geven aan alle leerlingen ondanks de hoge werkdruk en een tekort aan (gekwalificeerde) leraren?
  • Hoe kunnen we de motivatie van leerlingen structureel op een hoger plan krijgen, zodat ze (mede)eigenaar (willen) worden van hun eigen leerproces?
  • Hoe kunnen we (lokaal) meer delen en samenwerken zodat we niet allemaal het wiel steeds opnieuw aan het uitvinden zijn?
  • Hoe kunnen we proactief en snel inspelen op wijzigende behoeften, nieuwe (wetenschappelijke) inzichten en omstandigheden, zodat we onze leerlingen het beste, toekomstgerichte onderwijs kunnen geven?
Je kunt je aanmelden voor een van de beschikbare 30 plekken via dit formulier. Hierop kun je ook jouw onderwijs challenge kenbaar maken (maar dat hoeft niet). Misschien heb je al een (globaal) idee dat je verder zou willen ontwikkelen en waar je wel wat denkkracht van anderen bij kunt gebruiken. Of je ervaart een chronisch probleem dat van binnen het systeem tot nu toe niet bevredigend wordt opgelost. We zijn ontzettend nieuwsgierig naar jullie en jullie ideeën!

Als je eerst wilt weten welke challenges gekozen worden voordat je besluit of je gaat meedoen, schrijf je dan ook nu vast in als voorlopig deelnemer. Je kunt dan ook jouw onderwijs uitdaging of kans kenbaar maken, zodat deze in de selectie wordt meegenomen. Iedereen die zich inschrijft kan meestemmen over de te kiezen challenges. Na de selectie vragen we je dan om je deelname definitief te maken. We hanteren de volgorde van initiële inschrijving.

Voor meer informatie kun je kijken op www.eduhackathon.nl of neem contact op via email of telefoon met:

  • Bas Timmermans (timmermans.bas@tele2.nl | 06-44962804)
  • Rina Timmerman (timmermanrina@gmail.com | 06-25104484)

Ook als je op een andere manier dan als deelnemer betrokken zou willen zijn bij dit event, zouden zij graag met je in contact komen! Bel of email Bas of Rina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten