18 januari 2019

Kraak de kluis!

Al eerder heb ik gekeken naar mogelijkheden om een virtuele escaperoom te vullen. Kijk daarvoor bij De gemankeerde QR code.
Het idee liet me niet los en deze week vroeg ik me af wat je met behulp van JavaScript kunt doen. Het blijkt namelijk dat Google Sites, waar veel van die escaperooms in gemaakt worden, ook veel JavaScript (helaas niet alles) accepteert. Dat maakt het mogelijk om gevarieerde interactievormen aan te bieden.

Probeer onderstaande kluis dus maar eens te openen door de cijfercode hieronder te kraken! Ik maak hierbij gebruik van JavaScript dat plaatjes laat wisselen wanneer je erop klikt. Als uitgangspunt heb ik een scriptje genomen dat ik hier vond, maar dat heb ik wel behoorlijk aangepast. Het leuke is dat dit ook werkt op smartphones en tablets!

Ontcijfer de code door de kluiswieltjes in de juiste stand te zetten.Vul de gevonden code in en klik op verzend:Het kan zijn dat je bij het verzenden van het antwoord een popup melding krijgt. Helaas ben ik er nog niet achter hoe die te omzeilen...

Als je wilt weten hoe ik het gedaan heb moet je op z'n minst de handigheid hebben om in mijn broncode te kijken. Daar vind je alles wat je nodig hebt! :-)

1 opmerking:

  1. Ik maak online escape rooms voor het PO en VO, genaamd Kraak 'm. Ken je ze al? Kijk op www.kraakm.nl.

    BeantwoordenVerwijderen