04 april 2013

Het Gouden Oog

“Flipping the Classroom” lijkt het nieuwe toverwoord in het onderwijs: lesstof digitaal bekijken buiten de klas, zodat méér tijd overblijft voor individuele aandacht. Steeds meer leraren maken zelf, op creatieve wijze, gebruik van de mogelijkheden van video en internet. De NTR juicht dit toe en daagt alle innovatieve, creatieve leraren én aankomend leraren uit om hun eigen lesvideo te maken.

Het Gouden Oog
Ben jij leraar in het basis- of voorgezet onderwijs of leraar in opleiding en maak jij zelf video’s om je lessen te verrijken? Maak je eigen lesvideo en ding mee naar “Het Gouden Oog”, dé NTR Onderwijs Mediaprijs voor de beste lesvideo.

Stuur jouw filmpje vóór 31 mei 2013 in en win een professionele masterclass videomaken bij de NTR én je eigen videocamera!
Wat moet je doen?
Kies een onderwerp of probleemstelling binnen jouw vak, aansluitend op jouw lesprogramma, en maak een filmpje waarin de uitleg of oplossing op een pakkende en educatieve manier wordt gepresenteerd. Er kunnen filmpjes worden ingestuurd door leraren én aankomend leraren in het basis, -en voortgezet onderwijs in vier categorieën:

1. Zaakvakken
2. Technische vakken / scheikunde
3. Rekenen / wiskunde
4. Taal / talen

Wat kun je winnen?
In iedere categorie wordt een prijswinnaar gekozen. Deze vier krijgen een masterclass videomaken aangeboden onder professionele begeleiding, bij de NTR. Eén van deze vier wint de hoofdprijs het “Het Gouden Oog” én een nieuwe videocamera, uitgereikt door de voorzitter van de vakjury, tijdens de Nationale OnderwijsWeek in oktober 2013. De beste lesvideo’s worden toegevoegd aan de Schooltv-beeldbank. Voor de makers ervan wordt door de NTR een eendaags congres georganiseerd in het teken van onderwijs en nieuwe media.

Hoe doe je mee? Lees hier de spelregels en voorwaarden >>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten